İşletmelerde Problem Yönetimi (mayıs’13)

İşletmelerde Problem Yönetimi

Yazar: Dr. Duygu Kızıldağ

İşyerinizde her gün aynı sorunlarla boğuşmaktan sıkılmadınız mı?

Elinizdeki kitapta uygulanır uygulanmaz işletmenizdeki tüm problemli davranışları ortadan kaldıracak mucizelerden bahsedilmiyor. Adından da anlaşılacağı üzere kitap, belki de işyerinde her gün karşılaştığınız problemli davranışlarla ilgili. Burada problemli davranış kavramı derinlemesine incelenerek, okurlara problemli davranışların yönetimine ilişkin öneriler sunuluyor…
Kitabın getirdiği yenilikse problemli davranışları bir risk unsuru olarak değerlendirmek ve davranışsal risk yönetimi başlığı altında incelemek. Hatta biraz teorik olsa da bir model önerisinde de bulunuluyor: Davranışsal risk yönetimi modeli.

Yazar hakkında:

Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde lisans öğrenimini tamamlayan Duygu Kızıldağ, aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam ederken özel sektörde İnsan Kaynakları Departmanında işe başladı. İnsan Kaynakları Süreçlerinin Yeniden Yapılandırılması başlıklı yüksek lisans tezinin ardından iş analizleri, iş tanımları ve yetkinlikler, eğitim yönetimi, performans yönetimi, yönetim bilişim sistemleri… gibi pek çok başlıkta şirket içi eğitimler verdi. 2006 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde İşletme doktorasına başlayan Kızıldağ, 2010 yılında Örgütlerde Problemli Davranışlar ve Davranışsal Risk Yönetimi başlıklı doktora tez çalışmasını tamamladı. Halen Afyon Kocatepe Üniversitesi İşletme Bölümünde yardımcı doçent olarak görev yapmaktadır.

Duygu Kızıldağ; problemli davranışların ve davranışsal risklerin yönetimi, yetkinlik bazlı insan kaynakları yönetimi, girişimcilik ve aile işletmelerinde kurumsallaşma konu başlıklarında çalışmaktadır. Yönetsel Açıdan Risk Yönetimine Bir Bakış: ISO 31000 Risk Yönetimi başlıklı kitabın yazarıdır. Aynı zamanda çeşitli kurum ve kuruluşlara aile anayasası, iletişim, halkla ilişkiler, zaman yönetimi, stres yönetimi ve etkili takım çalışması eğitimleri vermeye devam etmektedir.

Detaylı bilgi için: http://www.duygukizildag.com
(Kitap hakkında detaylı bilgi için lütfen kapak görseline tıklayınız)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s