KEYNES – SCHUMPETER ve DİNAMİK EŞİTSİZLİK

OPTİMİST’in Peter Drucker Kitaplığı dizisinin yeni kitabı Yönetimin Sınırları 1986’da yazılmış. “Amma da eski” diye düşünenler olabilir. Ne var ki Yönetimin Sınırları, Drucker’ın yönetim bilimi alanındaki saptamalarıyla geleceğe ilişkin öngörülerini birleştirme özelliğiyle bugün de yöneticilerin ilgisini çekiyor.

Neden ilgi çektiğini merak edenler için birkaç bölüm başlığı: Değişen Çokuluslu; Avrupa’nın İleri Teknoloji İhtirasları; Yaşı Geçmiş Yöneticiler: Şirketleri Genç Tutmak; Görevler ve İnsanlar: Büyüyen Uyumsuzluk; İşçi Sendikaları Artık Önemini Kaybediyor mu; İnovatif Kuruluş; IBM’in Watson’u…

Yönetim teori ve pratiği konusunda tüm zamanların en etkili zihni olarak kabul edilen Peter Drucker’ın bu kitabı bir söyleşi, bir sonsöz ve otuz beş deneme ve makaleden oluşuyor. Geniş bir yelpazede farklı konuları ele almasına karşın, tek bir problemi ele alıyor: Yöneticilerin bugün karşı karşıya oldukları yarının meydan okumaları.

Drucker, yöneticilerin bugün aldıkları kararların kuruluşlarının geleceğini şekillendirdiğinden yola çıkarak okurun merak odağındaki, “gelecekte tüm paydaşlar için en iyi olanı sağlayacak seçenekleri nasıl bulabiliriz?” sorusunu irdeliyor. Bu soruyu da yönetici kararlarının yaşamsal olduğu dört temel alanda inceliyor: Ekonomi*, insan, yönetim ve kuruluş.

Kitapta yer alan 35 deneme ve makalenin 25’i Wall Street Journal’de baş makale olarak yayınlanmış. Bir de şu notu ekleyelim: Peter Drucker alanında dönüm noktaları olarak kabul edilebilecek kitapları da içeren 35 kitap yazmıştır. Bu kitaplardan 15 tanesi yönetime ilişkindir.

* Ekonomi bölümündeki “Modern Kâhinler, Schumpeter mi yoksa Keynes mi?” başlıklı karşılaştırmanın mutlaka okunmasını öneririz.

OPTİMİST’in Peter Drucker Kitaplığı dizisi için tıklayınız:

http://optimistkitap.com/kitaplar.php?kategoriId=3&kategoriAlt=3

Yonetimin_SINIRLARI_K2

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s