Harvard Business Review Duygusal Zekâ Serisi

6946b404-f77c-4d51-b3f7-dff42be9aef1-original

MINDFULNES

Altı kitaptan oluşan HBR Duygusal Zekâ Serisi, okuyucuya profesyonel yaşamın insani tarafı üzerine akıllı ve esaslı bir okuma seçkisi sunuyor. Dizide yer alan Mindfulness, Resilience, Mutluluk, Empati, İkna ve Özgün Liderlik gibi kitaplarla alanında uzman onlarca yazar, duygularımızın iş hayatını nasıl etkilediğini çeşitli araştırmalara dayanarak anlatıyor.

Serinin Mindfulness isimli kitabında Karmaşa Çağında Mindfulness bölümünde Alison Beard’la yapılmış röportaj, bize bu yöntemin merak edilen yanlarını açıklarken; Rasmus Hougaard ve Jacqueline Carter’ın kaleme aldığı Mesaide Mindfulness Uygulamalarıisimli makalesi pratik uygulamaları anlaşılır bir dille, basitçe anlatıyor, günlük iş rutininizde mindful olabilmeniz için uygulayabileceğiniz adımlar sunuyor. Daniel Goleman, kitabın Yeniden Ayağa Kalkmak bölümünde zor zamanlardan güçlenerek çıkmanın yollarını anlatıyor. David Brendel ise Mindfulness’ın Riskleri makalesi ile anın farkında olmak için meditasyonun değerini ve hayatında yarattığı büyük değişimi bizlerle paylaşırken, mindfulness trendinin ortaya çıkarabileceği tuzaklara dikkat çekiyor.

RESILIENCE

Serinin, iş yaşamında karşılaşılan zorluklara karşı duygusal dayanıklılığı artırmaya yönelik kitabı Resilience’ta, alanında uzman yazar ve araştırmacıların çeşitli makaleleri derlendi. Bazı insanlar günlük aksaklıklardan, profesyonel krizlerden ve hatta yoğun kişisel travmalardan sonra nasıl hızla ayağa kalkar? Diane Cotu Duygusal Esneklik Nedir? başlıklı makalesinde duygusal dayanıklılığı tanımlarken, bu soruya cevap arıyor. Daniel Goleman, kitabın Herkes İçin Duygusal Dayanıklılık bölümünde dayanıklılığınızı artırmanın pratik yollarını anlatıyor. Shelia Heen ve Douglas Stone’nun birlikte kaleme aldığı Eleştiriden Ders Almak yazısında gelişmenin yolunun geribildirimden ve eleştiriden geçtiğine, eleştiriyi yıkıcı değil güçlendirici bir araç olarak düşünmenin önemine işaret ediyor. Büyük Liderler Felaketleri Nasıl Atlatır? isimli makalede Jeffrey A. Sonnenfeld ve Andrew J. Ward; Resilience’ın zorlu yolunda iş dünyasından ve politikadan ilham veren örnekler sunuyor.

EMPATİ

Empati, ilişkilerde ve ürün geliştirmede daha iyi olabilmek için önemli bir faktördür. Ama söylemesi kolay olsa da kendini başkasının yerine koymak, onun duygularını ve motivasyonunu anlamak genellikle o kadar kolay olmaz.

Bu kitap empatiyi ve neden bu kadar önemli olduğunu kavramanıza, empati kuramamanıza neden olan engelleri aşabilmenize ve empatinin ne zaman aşırıya kaçtığını anlamanıza yardım ediyor.

*Daniel Goleman

*Annie McKee

*Adam Waytz

 

İŞ YAŞAMINDA NASIL İNSANCIL OLUNUR

HBR Duygusal Zekâ Serisi, Harvard Business Review sayfalarından profesyonel yaşamın insani tarafı üzerine akıllı ve esaslı bir okuma seçkisi sunuyor. Dizideki her kitap, duygularımızın iş hayatımızı nasıl etkilediğine, zor durumlarla ve zor insanlarla nasıl başa çıkabileceğimize, işyerindeki mutluluğa yönelmenin ne anlama geldiğine dair ilham veren denemelere ve araştırmalara yer veriyor. Hem keyifli ve hem de pratik olan bu kitaplar, istekli profesyonellere ustalaşmak için kritik olan sosyal becerilerin neler olduğunu anlatıyor.

MUTLULUK

Mutluluk; herkesin ulaşmak istediği, yakalaması bazen çok kolay bazense dünyanın en yüksek zirvesine çıkmak kadar zor… Başarı ne kadar önemliyse mutlu bir iş yaşamı da en az onun kadar önemli… Hatta belki de başarının yolu ondan geçiyor.

HBR Duygusal Zekâ serisinin Mutluluk kitabı işyerinde mutluluğu yakalamanın yollarını farklı yaklaşımları derleyerek gösteriyor.

* Daniel Gilbert

* André Spicer

* Christine Porath

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s